shareFacebookTwitterLinkedInEmailWhatsapp
Veelgestelde vragen

Hoe kunnen wij helpen?

Hoeveel huurappartementen komen er?

In totaal komen er 343 huurappartementen verdeeld over drie gebouwen. 

Hoe groot zijn de huurappartementen?

In gebouw A:

  • 99 twee- en driekamer- appartementen van ± 40 m²  - 92 m²
  • 14 twee- en driekamer- maisonnettes van ± 66 m² - 121 m²

In gebouw B: 

  • 64 twee- en driekamer- appartementen van ± 49 - 89 m²
  • 30 tweekamerappartementen van ± 47 m²

In gebouw C 

  • 98 twee- en driekamerappartementen van ± 47 m² - 91 m²
  • 14 twee- en driekamer maisonnettes van ± 66 m² - 120 m² 2.

Kan ik huurtoeslag ontvangen?

De appartementen in DeBuurt worden verhuurd in de vrije sector. Daarom is het niet mogelijk om huurtoeslag aan te vragen.

Wat is het prijsniveau?

De vrije sector appartementen van DeBuurt vallen in verschillende huursegmenten. Zo zijn er in gebouw B en C appartementen met een gereguleerde prijs van € 737,14. Maar er zijn ook appartementen tussen de € 737,14 en € 1.000,00 per maand en appartementen waarvoor je € 1.000,00 per maand of meer betaalt. We vragen voor deze appartementen, naast de huurkosten, servicekosten voor de gezamenlijke ruimtes. Als richtlijn hiervoor kun je een bedrag tussen de € 50,00 en € 80,00 per maand aanhouden. Omdat de appartementen in gebouw A op een later moment worden opgeleverd dan de appartementen in gebouw B en C, worden ook de prijzen later bekendgemaakt. 

Bevat DeBuurt een algemene ruimte?

Middenin elk gebouw komt de gezamenlijke binnentuin voor de bewoners van dat gebouw. Iedere bewoner heeft er vanuit zijn woning zicht op. Elke tuin heeft een thema. Zo komt er een vlindertuin met kleurrijke planten en een watertuin met waterspeelplaats voor kinderen. Ook komt er een voedseltuin waar bewoners groenten en kruiden kunnen verbouwen. Wist je al dat tussen het water en DeBuurt een levendige parkstrook wordt gemaakt? Met bankjes en een terras zodat iedereen uit DeBuurt, Overvecht én Utrecht een lekker plekje heeft om ’s zomers te picknicken!

Tevens wordt in het middelste gebouw de Grote Ontmoetingshal ontwikkeld waar mensen uit de wijk elkaar ontmoeten door kennis te maken met kunst en cultuur, maar ook bij één van de horecagelegenheden of tijdens een event.

Hebben alle appartementen een eigen parkeerplek en is er gelegenheid voor het binnen stallen van fietsen?

Je fiets kun je eenvoudig stallen in het gebouw waar je woont. Heb je ook een auto? Bewoners van gebouw A en C kunnen een parkeerplaats huren in hun eigen gebouw en bewoners van gebouw B kunnen een parkeerplaats huren in gebouw A.

Wat is de doelgroep van de huurappartementen?

De appartementen in DeBuurt worden gebouwd voor alleenstaanden, samenwonenden, mensen met een zorgbehoefte, senioren, starters en gezinnen met een vast inkomen. Dat laatste is een vereiste; voor gebouw A geldt een minimale huurtermijn van drie jaar en voor gebouw B en C van één jaar. Je moet voldoen aan de inkomensrichtlijnen, voor gebouw B en C vind je deze op www.hurenindebuurt.nl. Voor gebouw A worden deze op korte termijn bekend gemaakt.

Wat is het afwerkingsniveau van de appartementen?

Alle wanden in de hal, slaapkamers en woonkamer van alle appartementen zijn bij oplevering voorzien van behang in een neutrale kleur. De appartementen hebben allemaal een badkamer met een douche, wastafel en spiegel. Daarbij hebben de meeste appartementen een apart toilet en sommigen hebben een tweede toilet in de badkamer. Zowel de badkamer als het aparte toilet hebben grijs/zwarte vloertegels en wit betegelde muren.

De vloeren van de appartementen in gebouw B en C worden zo afgewerkt dat je er zelf direct vloerbedekking of laminaat kunt neerleggen. De vloeren van de appartementen van gebouw A worden afgewerkt met een strakke pvc-strokenvloer. Deze appartementen zijn dus klaar om direct in te richten!

De keukens in DeBuurt zijn wit en hebben allemaal een grijs/zwart stenen. Alle keukens zijn voorzien van ATAG inbouwapparatuur zoals: inductiekookplaat, afzuigkap, koel-/vriescombinatie of koelkast met vriesvak (afhankelijk van je woningtype), combi-oven en vaatwasser. De appartementen worden verwarmd door middel van vloerverwarming. Deze is aangesloten op een WKO installatie.

Komen er ook studentenwoningen?

Nee, er komen geen studentenwoningen in de drie gebouwen van DeBuurt.

Kan ik als ondernemer ruimte huren in DeBuurt?

Startende, creatieve, culturele ondernemers krijgen in de algemene ruimte, de Grote Ontmoetingshal van in totaal circa 2.400 m² een plek om hun talent of onderneming verder te ontwikkelen of om een horecagelegenheid te starten. Wil je meer informatie over het ondernemen in de Grote Ontmoetingshal of heb je een idee voor de creatieve invulling van de Grote Ontmoetingshal, vul dan het contactformulier op deze portal in. Dan nemen wij contact met jou op.

Hoe energiezuinig is mijn appartement straks?

De appartementen in DeBuurt zijn gebouwd met extra aandacht voor duurzaamheid. Op het dak liggen zonnepanelen. De stroom die daarmee wordt opgewekt, wordt direct gebruikt in het gebouw (algemene ruimtes) of aan het elektriciteitsnet geleverd. Bepaalde appartementen zijn aangesloten op de zonnepanelen. Dit heeft verschillende voordelen. We dragen een steentje bij aan een beter milieu én hebben minder energierekening voor de algemene ruimtes. Dat voordeel komt iedere maand terug! Daarnaast vindt de warmte- en koude opwekking plaats door middel van een WKO-installatie.

Wanneer komen de eerste appartementen in de verhuur?

De verhuur van de appartementen start begin augustus 2020. We gaan als eerste in verhuur met gebouw B (het middelste gebouw).

Wanneer worden de appartementen opgeleverd?

De appartementen van gebouw B worden eind september 2020 toegewezen en snel daarna opgeleverd. De appartementen van gebouw C worden eind november/begin december toegewezen en tot slot worden de appartementen van gebouw A begin 2021 toegewezen.

Hoe kan ik in aanmerking komen voor een appartement in DeBuurt?

Je kunt je inschrijven op onze website, wij houden je dan op de hoogte van de voortgang en je ontvangt dan bericht als er met een gebouw in verhuur wordt gegaan. Iedereen krijgt dan de mogelijkheid om zich online in te schrijven. We vragen je om gegevens te uploaden die wij gebruiken om zorgvuldig dé perfecte match tussen de bewoners en hun toekomstige appartement te maken.

Wanneer worden de huurwoningen en de Grote Ontmoetingshal opgeleverd?

We verwachten dat de appartementen in Birim (gebouw B) worden opgeleverd in november 2020. De appartementen in Bario (gebouw C) worden naar verwachting opgeleverd in het eerste kwartaal van 2021 en de appartementen van Blend (gebouw A) naar verwachting in juni/juli 2021.

Wie kan ik vragen stellen over de verhuur van de appartementen en maisonnettes van gebouw B en C?

Voor de verhuur van de appartementen en maisonnettes van de gebouwen B en C kun je contact opnemen met VB&T Nieuwbouwmakelaars.

VB&T Nieuwbouwmakelaars
088 – 54 54 645
nieuwbouw@eravbtmakelaars.nl
Contactpersonen:
Karlijn Kraan

De contactgegevens voor de verhuur van de appartementen van Birim (gebouw B) worden op een later tijdstip bekend gemaakt.