6 september 2020
Geplaatst door christianne

Wist je dat........ DeBuurt heerlijk wordt om in te wonen? Wij hebben een aantal voorbeelden voor je op een rij gezet!

Wooncomfort

Wist je dat... de appartementen in DeBuurt van alle gemakken zijn voorzien en daarmee geschikt zijn voor jong, en zeker ook voor oud. Zo zijn er ruime badkamers met toilet geschikt te maken voor rolstoelgebruik, welke in verbinding staan met de slaapkamer. De appartementen hebben luxe complete keukens met een combi-oven, koelkast op bladhoogte en natuurlijk inductie koken. Daarnaast zijn de overgangen tussen de verschillende ruimtes drempelloos. Natuurlijk is er ook extra rekening gehouden met veiligheid. Alle appartementen zijn gebouwd volgens de richtlijnen van het politiekeurmerk en zijn voorzien van slimme rookmelders.

Daktuin

Wist je dat...gebouw BIRIM beschikt over een binnentuin of wel daktuin op de tweede verdieping. De tuin is alleen toegankelijk voor de bewoners van het blok. De daktuin is aangekleed met verschillende plantenbakken met zitmogelijkheden.

Duurzaamheid

Wist je dat… de appartementen in DeBuurt zijn gebouwd met extra aandacht voor duurzaamheid. Je woont hier met energielabel A++. Dit komt door een moderne en zeer effectieve manier van verwarmen, koelen en ventileren. De verwarming en koeling van het appartement wordt door een Warmte-Koude-Opslag (WKO) installatie verzorgd. Dit houdt in dat warmte en kou uit de bodem (naast de woongebouwen) wordt gepompt naar de warmtepomp in de woning die zorgt voor vloerverwarming en koeling. De warmtepomp zit aangesloten op de elektrameter in je eigen appartement. Hierbij is het wel essentieel om een geschikte vloer te leggen die goed warmte en kou kan geleiden. Naast de eigen elektriciteit-levering van de woning is het afsluiten van een aparte overeenkomst voor de verwarming niet nodig.

De appartementen hebben ventilatie op basis van een Warmte-Terug-Win (WTW) installatie waar de warmte uit de gebruikte lucht wordt gebruik om verse lucht voor te verwarmen. 

 

PV-Panelen

Wist je dat… op het dak zonnepanelen liggen, die worden ingezet voor individuele appartementen. Ongeveer de helft van de appartementen in BIRIM is aangesloten op eigen zonnepanelen. Dit heeft verschillende voordelen. Je draagt een steentje bij aan een beter milieu én hebt een lagere energierekening. Dat voordeel komt iedere maand terug! In de prijslijst op de website www.hurenindebuurt.nl is aangeven welke woningen PV panelen hebben en hoeveel.

 

Parkeren

… de parkeerplaatsen voor de appartementen van gebouw BIRIM zijn gelegen in de parkeergarages van gebouw BLEND en gebouw BARIO. Gebouw BLEND wordt later opgeleverd dan gebouw BIRIM. Dat houdt in dat 50% van de huurders in aanvang geen parkeerplaats tot hun beschikking hebben. Uiteraard worden de huurkosten van de parkeerplaats in mindering gebracht voor de maanden dat je hier geen gebruik van kunt maken. De prognose van de oplevering van gebouw BLEND en daarmee de beschikbaarheid van de parkeerplaats is voorjaar 2021.  Delen: