27 maart 2020
Geplaatst door christianne

DeBuurt bestaat straks uit drie woongebouwen. Drie nieuwe torens die op een plek komen waar voorheen maar één gebouw stond: de Nederlandse Pakket Dienst. Omdat we straks natuurlijk allemaal de weg moeten vinden in DeBuurt hebben alle nieuwe straten een unieke naam gekregen.

Nieuwe straatnamen bedenken is een hele opgave en die ligt bij de commissie ‘Straatnaamgeving’ van de gemeente Utrecht. De namen moeten passen bij het thema van de straatnamen die al in de wijk bestaan én ze moeten allemaal lekker bekken. De commissie heeft unaniem gekozen voor zeven straatnamen die het gebied rond DeBuurt en studentenwoontoren ‘The Cube’ een identiteit geven. 

Omdat de lol er vanaf is als we alle namen in één keer bekendmaken, vinden we het leuk om eerst het thema te onthullen, dat is ‘Middeleeuwse literatuur’. We zijn heel benieuwd of jullie de straatnamen aan de hand van dit thema kunnen raden.

Een deel van de nieuwe namen voor DeBuurt zijn gebaseerd op namen uit het Roelandslied, dat is een ridderroman die in de dertiende eeuw uit het Frans vertaald is. Een aantal straatnamen zijn gebaseerd uit de ridderroman van Reinout van Montalbaen: “De Vier Heemskinderen”. Tot slot zijn er straatnamen gebruikt uit het toneelstuk over Lanseloet. Informatie over deze middeleeuwse literatuur vind je uiteraard op internet!

Dus, ben je literair aangelegd of hebben wij je geïnspireerd om in de middeleeuwse literatuur te duiken? Denk jij te weten welke straatnamen er voor DeBuurt gekozen zijn? Laat het ons vóór 1 mei weten via info@debuurtutrecht.nl. Diegene die de meeste straatnamen raadt krijgt een super leuke DeBuurt gadget. Wat voor gadget het is...... dat blijft nog even een verrassing!Delen: