25 maart 2020
Geplaatst door christianne

Misschien is het je opgevallen dat we met de bouw van DeBuurt op dit moment heel snel gaan. Het eerste woongebouw bereikt op korte termijn het hoogste punt en op sommige plekken zakken we binnenkort zelfs al met de steigers. Een deel van de drie woongebouwen wordt hierdoor beter zichtbaar. Wij kunnen niet wachten, totdat we jullie kunnen laten zien wat er achter die steigers zit. Tot die tijd werken we met man, vrouw én macht door!

Wonen, ontmoeten, ontwikkelen en ontspannen in DeBuurt

Wist jij al dat DeBuurt straks een plek is voor Overvechters én alle inwoners uit Utrecht? Dat cultuur in de grote ontmoetingshal van het middelste woongebouw een belangrijke rol krijgt? We zijn druk in gesprek met potentiële huurders die hun talenten in de Grote Ontmoetingshal na de oplevering gaan delen. 

Naast ontmoeten, ontwikkelen en ontspannen kun je natuurlijk ook lekker wonen in DeBuurt. Er komen 343 leuke huurwoningen voor jonge mensen, samenwoners en alleenstaanden. Maar er komen in het middelste woongebouw ook toekomstbestendige woningen voor mensen met een zorgbehoefte. 

Wil je weten wie zich in de Grote Ontmoetingshal zijn talent gaat delen met Overvecht en Utrecht? Ben je geïnteresseerd in een woning in DeBuurt? Alle actuele informatie vind je op www.debuurtutrecht.nl. Hier kun jij je ook aanmelden voor de nieuwsbrief.

De bouw van binnen en van buiten

De ruwbouw van de parkeerkelder en de begane grond van woongebouw A, het meest rechter gebouw gezien vanaf Winkelcentrum Overvecht, schiet al op. Dat betekent dat we hier binnenkort beginnen met de ruwbouw van de eerste verdieping. Dat betekent dat we de vloeren, muren en plafonds van de woninglagen plaatsen. Hierdoor kunnen we bij woongebouw A binnenkort ook al starten met het metzelen van de buitenmuren. 

Woongebouw B: ons paradepaartje! Wat zijn we trots op dit gebouw, want wat ziet het er al prachtig uit! De ruwbouw is hier op hoogte. Dat betekent dat alle vloeren, muren en het dak klaar zijn. We zijn zelfs al bijna klaar met de dakbedekking, waardoor het dak van woongebouw B bijna waterdicht is. We kunnen hierdoor een begin maken met het plaatsen van de zonnepanelen die straks meehelpen om van DeBuurt een duurzame plek te maken. We zijn in woongebouw B ook gestart met de afbouw, dat wil zeggen dat binnenwanden en installaties worden aangebracht. Stucadoors en tegelzetters staan al bijna klaar om te starten met hun werkzaamheden. Tot slot wordt er aan woongebouw B flink gemetseld aan de buitenmuren, we zijn nu ongeveer halverwege. We verwachten dat we met een week of 6 de steigers laten zakken en dat het mooie gebouw voor iedereen zichtbaar wordt!  

Woongebouw C, het meest linker gebouw gezien vanaf Winkelcentrum Overvecht, is nog in de zogenaamde ruwbouwfase. Maar, in tegenstelling tot woongebouw A, zijn we hier wel aan het werk met alle woninglagen. Iedere dag worden er wanden en vloeren gestort, we hebben nog twee volledige woninglagen te gaan!

Bouwplanning van DeBuurt

De komende weken werken we vooralsnog gewoon door aan DeBuurt. We starten met metselen bij woongebouw A en C en de binnenkant van de gebouwen worden ook steeds verder afgewerkt. Soms leveren onze werkzaamheden wat geluidsoverlast op. Daarvan zijn we ons bewust, we houden daarom zoveel mogelijk rekening met onze buren. Maar mocht je een vraag hebben over de bouw of merk je dat wij iets over het hoofd zien dan horen we dit graag.

Meld verbeterpunten en klachten op www.verbeterdebouw.nl. Voor meer informatie over de bouw is Paul Holleman iedere werkdag aanwezig in onze groene bouwkeet aan de Brailledreef 9.

Wil je de bouwwerkzaamheden en ontwikkelingen van DeBuurt op de voet volgen? Meld je dan op deze website aan voor de nieuwsbrief of volg ons voor het 'snelste' nieuws op Facebook en Instagram. Delen: