18 februari 2020
Geplaatst door christianne

DeBuurt is straks een hele fijne plek om te wonen voor starters op de woningmarkt. Maar DeBuurt is straks ook een fijne plek om te wonen voor een hele bijzondere doelgroep. Een doelgroep die 24 uur per dag afhankelijk is van persoonlijke verzorging, verpleging, begeleiding en huishoudelijke hulp. Maar, doordat ze die hulp krijgen wel thuis kunnen blijven wonen. Iets wat juist voor mensen met dementie van essentieel belang is voor hun gezondheid. Uw Thuis gaat deze zorg leveren, maar voordat het zover is werken Malika Ennahachi en Salima Bouziki achter de schermen keihard om de 24 zorgwoningen klaar te krijgen voor de oplevering.

Malika vertelt: “de inrichting van de woningen is op dit moment een belangrijk onderdeel van onze dagelijkse werkzaamheden. Die inrichting moet natuurlijk prachtig worden, maar vooral passend voor de toekomstige bewoners. Een vloerbekleding is immer snel gekozen als het alleen maar om kleur zou gaan. Voor ons moet de gehele inrichting straks vooral levensbestendig en praktisch zijn. De keukens moeten bijvoorbeeld op een handige en veilige plek zitten, de lichtknoppen op een logische plek. De technische zaken zoals domotica (elektronische communicatie tussen allerlei elektrische toepassingen in de woningen en algemene ruimtes van bewoners en zorgverleners), brandveiligheid en een sleutelplan vragen veel tijd, omdat we de keuzes maar 1 keer kunnen maken. En alles moet kloppen!”

Tijdens ons gesprek hebben we het, naast de woningen, ook over de toekomstige bewoners. Salima geeft aan dat Uw Thuis zich richt op mensen met dementie die zelfstandig willen wonen en zelf de regie en hun eigen levensstijl zoals cultuur, geloof en gewoontes willen behouden. Daarbij hoeven de toekomstige bewoners met een intensieve zorgvraag alleen maar te beschikken over een bescheiden inkomen terwijl het wel particuliere zorg betreft. Malika legt uit: “doordat woon- en zorgkosten van elkaar gescheiden worden, betaalt de huurder zelf volledig de woonlasten, eventueel met huurtoeslag. De zorgkosten worden betaald vanuit Wet Langdurige Zorg (WLZ) waarbij onze huurder slechts een eigen bijdrage betaalt wat afhankelijk is van het inkomen. Hoe dat precies zit, leggen wij uit op onze website www.uwthuis.nl.” Salima vult daarbij aan: “wel is voor een woning van Uw Thuis een CIZ-indicatie zzp5 of hoger nodig.” 

Wil je weten wat een CIZ-indicatie precies inhoudt? Klik hier voor meer informatie.

“Het verzorgend personeel dat wij zoeken moet natuurlijk ook de zorg kunnen leveren die wij voor ogen hebben. Daarom zoeken wij mensen die net op een wat hoger niveau werken (minimaal niveau 3). Kwaliteit staat per slot van rekening hoog op de agenda bij Uw Thuis! Dus ben je opgeleid in de zorg en heb je de ambitie om samen met Uw Thuis te werken aan een mooie toekomst voor dementerenden en zorgbehoevenden in DeBuurt? Mail dan naar info@uwthuis.nl en/of uwthuis@outlook.com.”

 Delen: