5 april 2019
Geplaatst door christianne

Vrijdagmiddag 5 april hebben wethouders Klaas Verschuure (Ruimtelijke Ordening) en Kees Diepeveen (portefeuille Wonen en wijkwethouder Overvecht) het officiƫle startsein gegeven voor de bouw van DeBuurt op de voormalige NPD-locatie in Utrecht Overvecht. In DeBuurt komen 343 huurappartementen in drie woongebouwen. In het middelste gebouw komt de zogenaamde Superplint; een grote ontmoetingshal in DeBuurt waar (startende) ondernemers en kunst en culturele voorzieningen een plek krijgen.

Op ludieke wijze, met een knipoog naar het verleden, werd de naam van DeBuurt onthuld. Geadresseerd aan de wethouders werd in een oud postbusje van de Nederlandse Pakket Dienst een groot pakket bezorgd. Door de Virtual Reality brillen die in het pakket zaten, kregen alle aanwezigen een kijkje in de toekomst van DeBuurt. Zij zagen mensen wonen in de prachtige huurwoningen, koffiedrinken in de horeca, genieten van een schildercursus en dansen in De Superplint. Kortom, zij zagen de mensen uit DeBuurt en een unieke plek om te ontmoeten, ontwikkelen en te ontspannen op de grens tussen Overvecht en de stad Utrecht. Door het overhalen van een hendel onthulden wethouder Verschuure en Diepeveen vervolgens de nieuwe naam van het project: DeBuurt!

DeBuurt is een project van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep. DeBuurt is een nauwe samenwerking tussen AM, BAM, gemeente Utrecht en veel betrokken bewoners en ondernemers in Overvecht en Utrecht waarbij particupatie centraal staat. Juist daarom werd de catering deze middag verzorgd door Pouwer College in Overvecht; een school voor praktijkonderwijs. De leerlingen van Pouwer College leren door 'doen' in een betekenisvolle omgeving.

Wil je meer informatie over of zelfs wonen in DeBuurt? Houd dan deze website in de gaten. En wil je dat wij jou op de hoogte houden over de ontwikkelingen én evenementen die in DeBuurt plaatsvinden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Delen: