5 april 2019
Geplaatst door admin

Werkzaam op het snijvlak van sociaal-, maatschappelijk- en cultureel ondernemerschap is Rachella Dubbeldam volop actief en betrokken bij uiteenlopende activiteiten en evenementen in Overvecht. Als positief realistische verbinder en aanjager zou ze graag zien dat de daarmee opgebouwde kennis van zaken en betrokkenheid actiever wordt benut bij nieuwe ontwikkelingen in de wijk.

Afgelopen april was ze verantwoordelijk voor de verrassende programmering van Culturele Zondag Noordwaarts, onder andere op de NPD-strook. Rachella Dubbeldam is in haar werk als zelfstandig sociaal-, maatschappelijk-, cultureel ondernemer altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen, staat open voor mooie initiatieven of samenwerkingen en legt graag verbindingen. Of dat nou is door middel van een workshop fotografie voor jongeren in een opvanghuis, het uitzetten van de communicatie voor een groot kunstevenement of het opzetten van een multicultureel zomerfestival in de wijk. Zo is ze ook aangesloten bij Cultuur Platform Overvecht, dat zich inzet om kunst en cultuur in Overvecht beter zichtbaar te maken voor bewoners en instanties. Rachella: “Ik studeerde af op de thema’s (cross) media en (cultuur) participatie en ben groot voorstander van co-creatie en samenwerkingen tussen welzijn, kunst en cultuur. In mijn werk activeer en ondersteun ik mensen bij het vinden en benutten van hun eigen kracht, (talent)ontwikkeling en het opbouwen van netwerken.”

ZZP'er
Sinds 2013 is Rachella actief als freelancer en ondernemer onder de naam RazzWorks. Daarnaast is zij mede-initiatiefnemer van de Buurtcamping Utrecht en mede organisator van de jaarlijkse Sociale Buurtmarkt. Ook geeft ze (media)workshops en trainingen en organiseert en coördineer ze laagdrempelige en creatieve projecten. “Daarmee bereiken we een hoop mensen, ook bewoners die moeilijk te bereiken zijn, maar natuurlijk nog lang niet iedereen. Er zijn inmiddels heel wat organisaties die deze events en projecten gebruiken om met bewoners in contact te komen en/of dingen op te halen uit de wijk.” Zelf woont Rachella in 'de experimentele flats' in Overvecht. Een project waarbij een diverse woongemeenschap ontstaat, doordat de flatbewoners willekeurig van de wachtlijst worden gehaald.

The Social Collective
Met Eva Leen, Fleur van IJperen en Suzan Verdonschot richtte Rachella in 2015 The Social Collective op, een collectief van zelfstandigen die samenwerken en gebruik maken van elkaars expertise bij het aanpakken van sociaal-maatschappelijke en culturele kwesties in 'de buurt'. Bijvoorbeeld door het organiseren van de Sociale Buurtmarkt, een evenement waarbij o.a. wordt ingezet op ontmoeting. Hier staat het marktelement centraal, maar bieden zij ook een podium aan de wijk middels diverse activiteiten, sport, spel en optredens. Rachella: “We werken als lerend collectief, dat bestaat uit een kernteam van vier mensen met daaromheen een ‘schil’ van leden die kunnen aansluiten middels een samenwerking of het aandragen van een project. Ook ben ik, samen met Eva, actief als kwartiermaker op en rondom De Dreef om de hier actieve partijen meer zichtbaar te maken, te verbinden en waar mogelijk als één naar buiten te treden. Er gebeurt veel in Overvecht en er wordt door allerlei kleine initiatieven en (creatief) ondernemers veel geïnvesteerd in de wijk. Ik zou het mooi en terecht vinden als de lading van de fraaie nieuwbouwontwikkelingen op de NPD-strook, de koppeling aan talent, ook wordt gevoed vanuit die opgebouwde kennis van zaken en betrokkenheid bij Overvecht. Jullie mogen daarbij altijd een beroep op mij en ons doen”, biedt Rachella spontaan aan!

The Social Collective
Schooneggendreef 27D
3562 GG Utrecht
info@thesocialcolletive.nlDelen: