Welkom in DeBuurt!

Het plan

Aan de rand van Overvecht aan de Brailledreef, daar waar tot tien jaar geleden de Nederlandse Pakketdienst was gehuisvest, wordt een uniek project ontwikkeld voor gezond stedelijk wonen, werken én leven met de naam DeBuurt. DeBuurt wordt een prettige plek waar Overvechters en Utrechtenaren elkaar ontmoeten, zich ontwikkelen en kunnen ontspannen.

In totaal worden er 343 huurwoningen van 40 m² tot 120 m² van middeldure huur ontwikkeld voor starters op de woningmarkt en senioren met en zonder zorgbehoefte. Er worden geen sociale huurwoningen gerealiseerd in DeBuurt. De huurappartementen worden verspreid over drie woongebouwen. Ieder met een prachtige architectuur waarbij in het middelste gebouw ‘De Superplint’ komt. Dit is een algemene ruimte waar mensen uit de wijk en Utrecht elkaar ontmoeten door kennis te maken met kunst en cultuur maar ook bij één van de horecagelegenheden of tijdens een event. Startende, creatieve, culturele ondernemers krijgen in ‘De Superplint’ van in totaal circa 2.400 m² een plek om hun talent of onderneming verder te ontwikkelen of om een horecagelegenheid te starten.

Er moet uiteraard nog veel gebeuren, voordat DeBuurt gereed is. De oplevering staat gepland vanaf eind 2020. De huidige prognose is dat de verhuur van de eerste woningen in het 4e kwartaal van 2020 start.

Voor meer informatie over DeBuurt kun je jezelf inschrijven op onze website, wij houden je dan op de hoogte over de voortgang van de ontwikkeling van DeBuurt. Je ontvangt bericht van ons als er met een gebouw in verhuur wordt gegaan.