20 april 2021
Geplaatst door christianne

DeBuurt is een goede plek voor het uitvoeren van een goed idee. Ben of ken jij een groep jongeren tussen de 18 en 30 jaar met TOFFE ideeën om de wereld een beetje mooier te maken? Je kunt subsidie krijgen om die ideeën zelf werkelijkheid te maken!

Juist in deze tijd is naar elkaar omkijken en iets goeds doen voor een ander extra belangrijk. En met een Solidariteitsproject kan dat! Vele jongeren deden het al, bijvoorbeeld met het organiseren van digilessen voor ouderen, het opknappen van woningen voor nieuwkomers, gezonde afhaalmaaltijden koken voor studenten en het onder de aandacht brengen van klimaatproblematiek op festivals. 

Wat levert het je op?

Met de subsidie voor een Solidariteitsproject krijg je als groep jongeren een vast bedrag per maand om jullie zelf bedachte project uit te voeren. Wanneer je dit doet en hoeveel tijd je hier aan besteedt? Dat mag je als groep zelf bepalen. Zo kun je als groep je eigen vrijwilligerswerk helemaal zelf vormgeven en doen wat jij echt belangrijk vindt. Bovendien werk je aan allerlei skills, zoals projectmanagement, planning en promotie van een project. Een superleuke en leerzame ervaring waarmee je ook nog iets goeds doet voor een ander. Win-win!

Wil je meer weten?

Kom dan naar de online informatiebijeenkomst op donderdagavond 29 april (van 19.45 tot 21.45 uur). Daar wordt jouw verteld over Solidariteitsprojecten en wordt met je meegedacht over je projectidee. Meld je aan via deze website. Bellen, appen of mailen om je idee alvast voor te leggen mag ook altijd.  

Nog even goed om te weten!

Er wordt gewerkt met vaste deadlines: per jaar zijn er drie momenten om een aanvraag in te dienen. De eerstvolgende deadline is 28 mei en dat is voor projecten die starten na 15 augustus 2021. De deadline daarna is in oktober, voor projecten die starten na 1 januari 2022.Delen: