23 maart 2021
Geplaatst door christianne

Te weinig jongeren kiezen een opleiding in de techniek terwijl de kansen op een goede job voor het oprapen liggen. De ambities in Utrecht zijn hoog. Er is volop werk. En, het grote personeelstekort in de bouw- en technieksector is algemeen bekend. TEC Utrecht wil dat jongeren in Utrecht de kans grijpen op een goede positie op de arbeidsmarkt door een opleiding in de techniek te kiezen. Daarmee vergroten we ook de instroom van technisch geschoold personeel. TEC Utrecht gaat hiermee een van de belangrijkste maatschappelijke uitdagingen aan van dit moment.

De Ontdekhal

Om letterlijk en figuurlijk te gaan bouwen aan de toekomst heeft TEC in voormalig tuincentrum De Minstroom ‘De Ontdekhal’ opgericht: een broedplaats voor creativiteit en innovatie, waar kinderen en jongeren hun talent voor techniek ontdekken. Daar ontwerpen, bouwen en presenteren ze hun eigen uitvindingen met de programma’s van De Uitvinders. 

Het Uitvindersprgramma voor de basisschool zelf is begin 2020 gestart in 40 klassen in Utrecht. Hun avonturen vervolgen de klassen in De Ontdekhal. Met het Invented bij All programma zijn het VMBO en middelbaar onderwijs van start gegaan via uitdagende opdrachten uit de praktijk van TEC Utrecht bedrijvenpartners: BAM, Portaal, Eneco en Heijmans.

Met de komst van de Ontdekhal en de programma’s in het onderwijs krijgen kinderen en jongeren een eerste doorkijk naar de mooie kansen die er liggen in de bouw- en technieksector voor een goede toekomst op de arbeidsmarkt. Van belang is dit, vooral voor de jeugd in Overvecht waar in de wijk volop wordt gerenoveerd en geïnvesteerd in duurzaamheid: De kansrijke loopbaan in de techniek ligt om de hoek!

Meer weten over dit inititatief? Klik hier.Delen: