6 october 2020
Geplaatst door christianne

DeBuurt is straks enorm duurzaam! Wist je dat al? Maar wat betekent dat nou, het is zo ongrijpbaar! We leggen het je graag uit.

De appartementen in DeBuurt zijn gebouwd met extra aandacht voor duurzaamheid. Je woont hier met energielabel A++. Dit komt door een moderne en zeer effectieve manier van verwarmen, koelen en ventileren. De appartementen hebben ventilatie op basis van een Warmte-Terug-Win (WTW) installatie. De verwarming en koeling van het appartement wordt door een Warmte-Koude-Opslag (WKO) installatie verzorgd. Hierbij is het wel essentieel om een geschikte vloerbedekking toe te passen die goed warmte en kou kan geleiden. Ben je benieuwd hoe een WKO werkt? Bekijk dit algemene filmpje over WKO systemen dan eens. LET OP: dit zijn geen beelden van DeBuurt.

Op het dak liggen zonnepanelen, die worden ingezet voor individuele appartementen. Ongeveer de helft van de appartementen in Birim zijn aangesloten op eigen zonnepanelen. Dit heeft verschillende voordelen. Je draagt een steentje bij aan een beter milieu én hebt een lagere energierekening. Dat voordeel komt iedere maand terug!Delen: