8 september 2020
Geplaatst door christianne

'Het begon met 20 soepjes en ging naar 300 maaltijden per week'. We hebben er al eerder over geschreven, maar het initiatief van Erwin is inmiddels uitgegroeid tot een succes!

Buurtmaaltijden is een initiatief van de 26-jarige Erwin van Asselt. Hij studeerde accountancy, maar na drie jaar bij een groot bedrijf gewerkt te hebben besloot hij te stoppen en meer vanuit zijn idealen te werken. "Ik besefte dat ik niet gelukkig zou worden als accountant en wilde meer sociaal ondernemen". 

Erwin was al bezig met een initiatief om voedselverspilling tegen te gaan. De lockdown was voor hem het moment om door te pakken. "Toen de lockdown werd aangekondigd, heb ik mijn oude studentenhuis opgetrommeld, omdat de buurthuizen dichtgingen. Toen hebben we gezegd: dan komt het buurthuis wel naar jullie."

Voor de coronacrisis haalden vrijwilligers in Utrecht op dinsdagen al overtollig voedsel op bij supermarkten. "Bakfietsen vol", vertelt Erwin. Tijdens de lockdown besloot hij daarmee maaltijden te maken met koks die toch thuis zaten. "Dat begon met twintig soepjes en eindigde met drie dagen per week honderd maaltijden rondbrengen aan de meest kwetsbare mensen.” Op een gegeven moment waren er meer dan honderd vrijwilligers aan de slag, nu zijn het er nog enkele tientallen. 

Het buurthuis is sinds 1 september weer open. En dat is volgens Erwin heel fijn. Juist vanwege de belangrijke functie in de wijk. "We bezorgen nu nog aan de mensen die financieel niet goed rondkomen of moeilijk ter been zijn. Nu het buurthuis weer open is, hopen we anderen daar te treffen."

Het verhaal van Erwin wordt verteld in de video. DeBuurt haalt hier inspiratie uit en hopen dat wij na de oplevering net zo waardevol kunnen zijn voor Overvecht!



Delen: