29 juli 2020
Geplaatst door christianne

Sinds de allereerste editie in 2013 is De Buurtcamping hard op weg om heel Nederland te veroveren. Het simpele idee: tijdens een vakantie in eigen park mensen, die elkaar normaal niet zo snel ontmoeten, toch met elkaar in contact brengen. Vorig jaar waren er al 35 campings georganiseerd en dit jaar zouden er 50 door heel Nederland komen. Wij waren vorig jaar met DeBuurt super enthousiast over dit initiatief, maar door corona gaan deze bijna allemaal niet door. Ook die, vlakbij DeBuurt, in Overvecht niet.....

Het team van Stichting De Buurtcamping is gaan nadenken hoe ze ondanks de maatregelen toch een bijdrage kan leveren aan een inclusieve en sociale samenleving én hoe ze mensen een toch een vakantie kan bieden. 

De Buurtcamping: “We denken dat we de ideale vakantiebestemming hebben gevonden en dat die dichterbij is dan je denkt: Thuis! De goedkoopste all inclusive vakantie die er is: er is altijd plek, je hebt geen inpakstress of files, je spreekt de taal én je nieuwe vakantievriend(in) of -liefde woont gewoon om de hoek. Daarom organiseren we deze zomer: de grote Thuisblijfvakantie.”

Iedereen die wil kan op www.debuurtcamping.nl vanaf 3 juli (jl.) gratis het speciaal hiervoor gemaakte Thuisblijf Vakantieboek downloaden. Ook is er een landelijke online programmering met onder andere optredens van Charly Luske en Gerson Main via prive podium en zijn er bijvoorbeeld yoga- en tekenworkshops en een vakantiefotowedstrijd. Door het hele land organiseren de verschillende lokale Buurtcampingteams aanvullende activiteiten in de buurt en online. 

De Buurtcamping: “We hebben heel veel activiteiten bedacht waardoor mensen tijdens de Thuisblijfvakantie vanuit huis allerlei leuke dingen kunnen ondernemen. Je kan je schutting bijvoorbeeld gebruiken om te badmintonnen met de buren, op ontdekking gaan in je eigen buurt tijdens de Buurtsafari of je buren beter leren kennen tijdens de online bingo met toffe prijzen uit de buurt. We zorgen er zoals altijd voor dat ook mensen die minder te besteden hebben mee kunnen doen en dat we elkaar een beetje helpen. Iedereen verdient een vakantie. Zeker dit jaar…”

We hopen dat volgend jaar De Buurtcamping weer present is in Overvecht, wij van DeBuurt komen zeker een kijkje nemen! Delen: