28 juli 2020
Geplaatst door christianne

Op de bouwplaats van onze buren, The Cube, zijn vanaf maandag 6 juli jl. prachtige kunstdoeken te zien van vijf ‘Outsider Art’ kunstenaars. Dit is het eerste bouwproject in het land waar de kunst van deze kunstenaars te zien is. De kunstdoeken zijn gemaakt in een samenwerking tussen Van Wijnen, sociaal adviesbureau Maaike Kluft en Reinaerde atelier ‘De Wijde Doelen’.

Deze doeken laten de talenten van vijf Nederlandse outsider kunstenaars met een verstandelijke of psychische beperking op een prachtige manier zien. Een van de kunstenaars, Derk Wessels, woont in Overvecht. Je kunt hem herkennen van onder andere van wandtekening ‘De Vogel’ aan de Lauwerecht 55 in Utrecht. Aan hem de eer om bij het fotomoment van het kunstproject aanwezig te zijn en aandacht te geven aan dit bijzondere project.

Van Wijnen: “Al vanaf de ontwikkeling van dit project omarmen we samen met onze samenwerkingspartners IC Netherlands, The FIZZ en Gemeente Utrecht maatschappelijke initiatieven om de buurtbewoners in Overvecht te betrekken bij de bouw van dit project. Bijzonder dat de kunst van een bewoner uit Overvecht nu op onze bouwplaats prijkt en omwonenden hiervan kunnen meegenieten.”

“Op deze manier worden onze bouwplaatsen leuk om naar te kijken én een plek van betekenis.” Sinds begin dit jaar wordt op de oude locatie van de Nederlandse Pakketdienst in Utrecht Overvecht door Van Wijnen gebouwd aan ‘The Cube’: een gebouw met 639 studentenwoningen, een fietsenkelder, een centrale ontmoetingsplek voor (buurt)bewoners en een horecaplein.

Kijk voor meer informatie over het bouwproject op www.cube030.nlDelen: