18 juni 2020
Geplaatst door christianne

DeBuurt is er trots op dat we onderdeel mogen zijn van de sociale wijk Overvecht. Hoe het komt dat wij daar trots op zijn? Omdat Overvecht bruist van de mooie initiatieven. Daarvan is i-did een goed voorbeeld. Onlangs was U in de wijk Overvecht op bezoek om eens met eigen ogen te zien wat er allemaal in het naaiatelier wordt gemaakt.

i-did begeleidt mensen die al echt lang in de bijstand zitten of nooit uit de bijstand zijn geweest. Deze mensen helpen zij zich te ontwikkelen door middel van coaching en begeleiding op de werkvloer. Ze maken het verschil door deelnemers te laten ervaren hoe leuk werk kan zijn. Ieders talent wordt herontdekt, verder ontwikkeld en versterkt. Hun uitstroom coach helpt daarna in het actief zoeken en bemiddelen naar een eerste baan. En zo stromen inmiddels bijna 70% van hun deelnemers uit naar langdurig werk!

Het is inpspirerend om te zien hoe creatief iedereen in het atelier is! En er wordt ook heel wat werk verzet. Zo hebben ze bijvoorbeeld voor de Bankgiroloterij 35.000 tassen gemaakt!

Wil je het hele verslag zien van het bezoek aan het naaiatelier van i-did? Klik hier

 Delen: