10 juni 2020
Geplaatst door christianne

We hebben de laatste weken weer meters gemaakt met de bouw van DeBuurt. Ben je onlangs nog eens langsgelopen? Zeker doen, want je weet niet wat je ziet! De steigers zakken iedere week weer een beetje waardoor het metselwerk zichtbaar wordt. Je kunt hier en daar zelfs al een beetje naar binnen kijken!

Maar naast alles wat wel zichtbaar is, zijn er natuurlijk ook een hoop minder zichtbare ontwikkelingen te noemen. Er liggen inmiddels zonnepanelen op de daken van gebouw B en C. Er is gestart met de aanleg van het systeem voor de warmte- en koudeopslag die de woningen van DeBuurt in de winter verwarmen en in de zomer koelen. Hiervoor worden bronnen geboord met een diepte van wel 50 meter! Wat technische informatie: het WKO (Warmte en Koude opslag) bestaat uit twee warme bronnen en twee koude bronnen welke in het 1ewatervoerende pakket rond een diepte van 20-48 meter afgesteld worden. Het maximale debiet bedraagt 90 m3/h per bron.

Debiet is een natuurkundige grootheid voor een doorstromend medium uitgedrukt als de hoeveelheid van een vloeistof of gas per tijdseenheid. De grootheid wordt toegepast in de stromingsleer, hydrologie, geografie, civiele techniek, de meet- en regeltechniek en procestechniek.

Er staan ook nog een aantal leuke ontwikkelingen op de agenda. Zo worden binnenkort de hangardeuren voor de Grote Ontmoetingshal geleverd en ingehangen en wordt de bestarting rondom het gebouw gelegd. 

Houd voor alle ontwikkelingen van de bouw van DeBuurt onze website én social mediakanalen goed in de gaten. Of ga zelf een kijkje nemen vanaf de parkeerplaats bij Winkelcentrum Overvecht!Delen: