20 april 2020
Geplaatst door christianne

Buurtbuik kookte tot voor kort elke zaterdag samen met vrijwilligers een gratis driegangendiner voor buurtbewoners in Overvecht. Maar toen kwam de Corona-crisis: de buurthuizen gingen dicht en de gezamenlijke maaltijden in buurthuis De Boog moesten stoppen. Dat vond een enthousiaste groep vrijwilligers erg jammer. Daarom bedachten ze 'BuurtMaaltijden'. Wij van DeBuurt vinden dit zo fantastisch, dat we dit mooie verhaal graag delen op onze site! We hopen dat, op het moment dat wij onze deuren mogen openen, wij ook een positieve bijdrage kunnen leveren aan Overvecht!

Beroepskoks zetten zich vrijwillig in

Professionele koks die door de Corona-crisis thuis zitten, koken vrijwillig in het Buurthuis in Overvecht. Vrijwilligers bezorgen de BuurtMaaltijden bij de buurtbewoners thuis. En ook koken ze nu veel vaker: drie keer per week maar liefst! Tot volle tevredenheid van de buurtbewoners die nu van de BuurtMaaltijden kunnen genieten, zonder de deur uit te hoeven.

Maaltijden bezorgen én praatje maken

De vrijwillige bezorgers plannen vaak extra tijd voor het bezorgen van de maaltijden. Op die manier brengen ze een deel van het buurthuis naar de mensen thuis. Een praatje is zo belangrijk voor mensen die nu de deur (bijna) niet meer uit komen. 

Documentaire over BuurtMaaltijden in de maak

Filmmaker Wijnand Slurink vindt dit een mooi initiatief en wil graag uitzoeken wat het kan betekenen voor de wijk. Daarom heeft hij besloten over de BuurtMaaltijden een langere film te maken. Hij heeft al meerdere opnamen gemaakt in buurthuis De Boog en bij buurtbewoners. De documentaire is niet af; wanneer je de documentaire kunt zien, weten we nog niet. Maar via Vimeo kun je alvast een stukje van de film bekijken. Klik hier.  Delen: