7 april 2020
Geplaatst door christianne

Dat DeBuurt straks een plek wordt om elkaar te ontmoeten staat vast. Maar waar mensen elkaar ontmoeten is ook verkeer. En voor DeBuurt geldt dat er veel verkeer is rondom het gebouw. Dat komt natuurlijk ook omdat het verkeer van winkelcentrum Overvecht ook langs DeBuurt rijdt.

Om van DeBuurt een veilige buurt te maken steunen wij het initiatief van Gemeente Overvecht om Overvecht nog verkeersveiliger te maken. De maximum snelheid op een aantal wegen in Overvecht wil de gemeente omlaag brengen van 50 naar 30 km per uur. Dat kost tijd en geld, maar voor veiligheid wil de gemeente heel graag budget vrijmaken. En natuurlijk tijd vrijmaken om met de Overvechters in gesprek te gaan. Want ook door in gesprek te gaan hoopt de gemeente op een stuk bewustwording van de eigen snelheid in het verkeer. 

Iedereen met een goed idee over hoe en waar we de snelheid omlaag kunnen halen zonder ingerijpende veranderingen, heeft deze ingedient bij gemeente Utrecht.

Zet 14 april in je agenda, want tijdens de ONLINE vergadering van Wijkplatform Overvecht - voorheen Wijkraad Overvecht - horen we welke ideeën de prijsvraag '30 km goed idee' hebben gewonnen. De uitreiking kon 13 maart helaas niet doorgaan i.v.m. de corona-maatregelen.
 
 
Wil je er digitaal bij zijn? Dat kan natuurlijk. Info daarover vind je later deze week hier op de site van gemeente Utrecht. 


Delen: