12 maart 2020
Geplaatst door admin

Wij willen dat Overvecht een wijk is waar bewoners prettig samenleven, waar de veerkracht van bewoners wordt versterkt en iedereen mee kan doen. Een wijk die ook aantrekkelijk is voor nieuwe bewoners, bezoekers, investeerders en ondernemers. We bouwen voort op het fundament dat door de ‘Versnelling Overvecht’ de afgelopen jaren is gelegd. ‘Wij’ is iedereen die een bijdrage levert aan ‘Samen voor Overvecht’ ‘Samen voor Overvecht’ is de langdurige, integrale en gezamenlijke aanpak van bewoners, professionals en de gemeente Utrecht voor Overvecht.

Overvecht is een groene wijk met veel eigen voorzieningen, zoals winkelcentra, een bibliotheek, een eigen treinstation en diverse sportvoorzieningen. Het is ook een wijk met een hele hechte gemeenschap, bestaande uit ruim 34.000 inwoners, waarbinnen de mensen zich graag inzetten voor elkaar. Overvechters die het financieel wat minder hebben krijgen de kans om zich op cultureel vlak te ontwikkelen. Eenzame ouderen ontmoeten elkaar tijdens bijeenkomsten waar vrijwilligers voor hen koken. Kinderen kunnen deelnemen aan, voor hun ontwikkeling belangrijke, muziek-, dans- of knutselworkshops.

Deze wijk verdient een duurzame aanvulling om alle mooie initiatieven een plek te geven. Waar alle leeftijden, nationaliteiten en talenten elkaar kunnen inspireren, maar waar ook nieuw bloed gaat stromen door het toevoegen van vrije sector huurwoningen in DeBuurt. Behalve dat jonge mensen uit Overvecht kunnen doorstromen, trekken de woningen ook nieuwe, talentvolle mensen uit Utrecht aan. Samen staan zij klaar voor de mensen met een zorgbehoefte, die in DeBuurt een fijne plek krijgen.

De herontwikkeling van de voormalige NPD-strook biedt veel kansen om levendigheid toe te voegen aan het Centrumgebied van Overvecht. Daarom hebben wij aan de projectontwikkelaars nadrukkelijk gevraagd om een plan te maken waarin de benedenverdieping van het middelste woongebouw ingevuld wordt met maatschappelijke centrumfuncties (en geen winkels).

Naast de woningen en centrumfuncties biedt DeBuurt ook kansen om het Centrumgebied uit te breiden met een kwalitatief hoogwaardig openbaar verblijfsgebied langs de Brailledreef.

Kortom: Laat DeBuurt die bruisende plek worden die we voor ogen hebben en waar we samen, als Overvecht, een prachtige toekomst mee tegemoet gaan.Delen: