18 februari 2020
Geplaatst door christianne

En daar zijn we maar wat trots op. Een tijdje geleden hebben wij aandacht geschonken aan het verbeteren van de verkeersveiligheid van Overvecht. Gemeente Utrecht heeft hier zelfs een prijsvraag over uitgeschreven. Iedereen kon zijn idee insturen bij de Gemeente over hoe we samen het verkeer in Overvecht veiliger kunnen maken. Uit alle 100 inzendingen is onder andere het idee van onze DeBuurt-held Cor Mulder gekozen voor de volgende ronde. En nu vragen we jullie om te stemmen op Cor. Wil je weten wat zijn idee is? Cor legt het graag zelf uit!

"De naam van mijn idee is 'Oké, ik doe mee'! En het heeft alles temaken met bewustwording en mentaliteitsverandering. Want zonder mentaliteitsverandering hebben fysieke oplossingen, mijn inziens, minder of geen zin! En belonen werkt beter dan straffen!"

Cor vertelt verder: "wat ik gemerkt heb, is dat veel mensen onbewust te hard rijden, terwijl ze dit eigenlijk helemaal niet willen. Van alle mensen die in en door Overvecht rijden, rijdt een klein percentage altijd netjes de snelheid, een klein percentage ‘altijd’ bewust te hard en het merendeel vindt de veiligheid in de wijk belangrijk, maar rijdt onbewust wel eens (of soms wat vaker) te hard. We hebben de neiging om ons te richten op het percentage wat altijd te hard rijdt. Maar kunnen we deze mensen makkelijk veranderen? Ik denk het niet. Ik denk dat de winst zit in de groep mensen die onbewust weleens te hard rijden. En als we deze groep mee hebben, denk ik dat er ook een aantal mensen die nu bewust te hard rijden ook hierbij willen horen."

"Mijn idee is dus gericht op bewustwording en mentaliteitsverandering ipv (of naast) fysieke oplossingen. Ik wil een 'beweging' creëren, een saamhorigheid. Iets waarmee de bewoners van Overvecht zich positief kunnen onderscheiden, waar ze bij willen horen. Waar de goedwillende mensen (waarvan er ook veel in de wijk zijn) zich kunnen verbinden. En ik hoop hiermee ook andere bewoners te stimuleren zich hierbij aan te sluiten. Het zou zelfs voor ‘schaamte’ kunnen zorgen als je er niet bij hoort 😉".

Maar hoe werkt dat dan? Cor gaat verder..... "We maken groene en gouden stickers met de tekst 'Oké, ik doe mee'! die mensen bijvoorbeeld op hun auto, fiets, raam kunnen plakken. Hierdoor kunnen Overvechters zich profileren en onderscheiden als een goede en betrokken '30km bewoner'. En we kunnen op diverse plekken het verhaal van 'Oké, ik doe mee'! communiceren, op bijvoorbeeld billboards bij alle toegangswegen van Overvecht, op posters in en rond het winkelcentrum Overvecht. 

Wil je meer weten over het idee van Cor of op hem stemmen? Vooral dat laatste natuurlijk. Ga dan snel naar www.utrecht.nl/30kmgoedideeDelen: