21 januari 2020
Geplaatst door christianne

“We willen zoveel mogelijk mensen laten genieten van ons bier, dat staat bij ons voorop”, aldus de broers Sander en Ronald van de Streek. “Ons enthousiaste team kun je midden in de nacht wakker maken om bier te brouwen in onze brouwerij aan de Ontariodreef in Overvecht - zo veel lol hebben we er in”. Om mensen zo dicht mogelijk bij de bron van hun bier te laten genieten, openden de broers in 2019 een proeflokaal in de brouwerij.

vandeStreek bier begon in 2010 in Sanders keuken in Kanaleneiland. Elke maand brouwden de broers 20 liter bier, gewoon voor de hobby. In deze tijd werd de basis gelegd voor de recepten die nu gebrouwen worden.

Toen de hobby steeds meer tijd in beslag begon te nemen, werd in 2013 besloten om commercieel te gaan brouwen. In mei van dat jaar lanceren de Sander en Ronald hun eerste bier tijdens het Utrechtse Bierbrouwersfestival: Broeders. De verkoop blijft stijgen en de wens om een eigen brouwlocatie te brouwen wordt steeds groter.

Eind 2016 ontvangen ze de sleutel van een pand aan de Ontariodreef op bedrijventerrein Nieuw Overvecht. Vanaf het voorjaar van 2017 wordt hier vandeStreek bier gebrouwen. Inmiddels bestaat het team uit meer dan 14 bierenthousiastelingen die elke dag in de brouwerij spelen, altijd op zoek naar nieuwe en spannende smaken en bierstijlen. 

 “Onze brouwerij is een speeltuin en we zijn nog lang niet uitgespeeld!”

Sinds eind 2019 is de brouwerij voor iedereen te bezoeken. Elke vrijdag en zaterdag opent het proeflokaal waar aan de lange houten bar genoten kan worden van de bieren met het zicht op de ketels waarin ze gebrouwen zijn. Met de opening van het proeflokaal gaf vandeStreek een nieuwe impuls aan het horeca-aanbod in Overvecht.

Op de Website van DeBuurt staan diverse Overvechtse ondernemers beschreven, graag willen we VandeStreek Bier aan deze mooie lijst toevoegen. Want ook zij bewijzen weer dat ondernemen in Overvecht niet alleen heel leuk is, maar ook heel succesvol kan zijn!

Wil je meer weten over vandeStreek Bier? Kijk dan op www.vandestreekbier.nl.

vandeStreek Bier, Ontariodreef 43 te Utrecht, 030-73771255 Delen: