21 januari 2020
Geplaatst door christianne

Dat DeBuurt straks een plek wordt om elkaar te ontmoeten staat vast. Maar waar mensen elkaar ontmoeten is ook verkeer. En voor DeBuurt geldt dat er veel verkeer is rondom het gebouw. Dat komt natuurlijk ook omdat het verkeer van winkelcentrum Overvecht ook langs DeBuurt rijdt.

Om van DeBuurt een veilige buurt te maken steunen wij het initiatief van Gemeente Overvecht om Overvecht nog verkeersveiliger te maken. De maximum snelheid op een aantal wegen in Overvecht wil de gemeente omlaag brengen van 50 naar 30 km per uur. Dat kost tijd en geld, maar voor veiligheid wil de gemeente heel graag budget vrijmaken. En natuurlijk tijd vrijmaken om met de Overvechters in gesprek te gaan. Want ook door in gesprek te gaan hoopt de gemeente op een stuk bewustwording van de eigen snelheid in het verkeer. 

Heb jij een goed idee over hoe en waar we de snelheid om laag kunnen halen zonder ingerijpende veranderingen? Laat je dan horen op deze pagina van de site van gemeente Utrecht. Ook DeBuurt denkt mee met de gemeente en wij hopen dat de automobilisten, bromfietsers, snorfietsen en fietsers bewust rustiger gaan rijden langs DeBuurt en door de wijk.

En zeg nou zelf, als je wat rustiger rijdt zie je toch ook meer van onze fijne, groene wijk?Delen: