7 januari 2020
Geplaatst door christianne

Op woensdag 20 november heeft onze Held van DeBuurt, Cor Mulder, een onderscheiding gekregen omdat hij al jaren maatschappelijk actief is in Overvecht. Cor is ontzettend trots op zijn “Zilveren Watertoren” en het stimuleert hem om op de ingeslagen weg door te blijven gaan.

De Wijkraad Overvecht heeft een motivering geschreven voor de onderscheiding. Deze geeft zo goed neer wat Cor allemaal voor Overvecht heeft betekend in het verleden, dat we hem heel graag willen delen. Wij hopen dat het Cor Mulder en al onze volgens inspireert om te blijven werken aan alle mooie maatschappelijke activiteiten die Overvecht en straks DeBuurt kent.

Namens DeBuurt: van harte gefeliciteerd met deze prachtige onderscheiding!

 

Speach van De Wijkraad:

Cor, je woont al 52 jaar in Overvecht en daarmee ben je één van de eerste Overvechters. Je hebt hart voor de wijk en zet je er voor in. Toen je om gezondheidsredenen moest stoppen met werken ben jij je voor diversen maatschappelijke belangen in gaan zetten.

Je bent voorzitter geweest van de Cliëntenraad van Aveant Noord. Die ontstond uit de cliëntenraden Van Zorgcentrum Rosendael en Tamarinde, die  samen gingen werken en overgingen in Aveant. Aveant werd Careyn en je was namens de cliëntenraad betrokken bij diverse verhuisoperaties op het gebied van kleinschalig wonen en je zette twee projecten op om werken in de zorg populairder te maken bij jongeren. 

Je zit nog steeds in het bestuur van de Stichting Vrienden van Rosendaal. Je hebt goede contacten met het management van de Mitros en komt daar op voor de belangen van de ouderen bewoners met het doel hun positie in Overvecht te verbeteren.

Je was aanjager van het burenhulpproject “De Witte Bollen” dat een gewaardeerd project was onder bewoners in je woonbuurt.

Nu ben je al anderhalf jaar succesvol bezig met de seniorenpraatgroep voor oud Utrechters in buurtwerkkamer de Klop. Deze voorziet in een grote behoefte onder leeftijdgenoten om hun levensverhalen te delen en activiteiten te ondernemen.

Bij de wijkraad ben je een graag geziene gast die altijd wijze woorden heeft als commentaar op de agendaonderwerpen. Je levert daarmee een bijdrage aan de kwaliteit van de vergaderingen. Je zet je in om de kwaliteit van leven en wonen in Overvecht te verbeteren en verdient daarom de “Zilveren watertoren”.Delen: