12 december 2019
Geplaatst door christianne

Omgevingsmanagement, maatschappelijk verantwoord ondernemen, veiligheid en duurzaamheid. Dat zijn thema’s die, naast de innovaties in techniek, een belangrijke rol innemen bij bouw- en infraprojecten. Een bouwplaats is niet langer een wereld op zichzelf, maar juist onderdeel van de samenleving. Een Bewuste Bouwer onderscheidt zich met zijn bouwplaats op dit maatschappelijke vlak.

Best Practices zijn voor iedereen een inspiratiebron. Een inspiratiebron om invulling te geven aan de pijlers van Bewuste Bouwers, als bedrijf blijvend te verbeteren en medewerkers te stimuleren nieuwe ideeën op te doen. Bouwers kunnen hun ideen toepassen op de bouwplaats, deze met de Bewuste Bouwers delen en die beoordelen dan of dit idee ook een Best Practice wordt!

Vanuit de ideeënbus voor medewerkers van DeBuurt is het idee gekomen om een lier in de container aan te brengen, waarmee de zware kettingen e.d. opgepakt en geleid kunnen worden naar de haak van de kraan. Hierdoor hoeft men niet meer extreem zwaar te tillen en blijft het materieel beter beschermd. Volgens de Beweste Bouwers en Best Practice en deze werd dan ook feestlijk beloond met taart, overhandigd aan hoofduitvoerder Frans Heijnen van de BAM!

 

 Delen: