23 october 2019
Geplaatst door christianne

Op woensdagmiddag 30 oktober wordt De Amazonetuin feestelijk geopend. Iedereen is welkom voor een rondleiding door de tuin, een hapje & drankje en een hoop gezelligheid.

Een nieuwe, groene oase - midden in Overvecht! Naast Gezondheidscentrum De Amazonedreef wordt er hard gewerkt aan een mooie en speelse belevingstuin. Een tuin die voor iedereen uit Overvecht is, maar ook mét Overvecht wordt opgezet. Iedereen kan en mag meedoen, of je nu groene vingers hebt of niet. 

De Amazonetuin De Amazonetuin is een initiatief van Gezondheidscentrum De Amazone, ondersteund vanuit Samen voor Overvecht. De tuin is een belevingstuin in de vorm van rivier de Amazone. Je wordt op avontuur meegenomen in de tuin. Het streven is om de tuin aan te leggen met zo min mogelijk dure en zo veel mogelijk duurzame producten. Bijzonder aan deze tuin is dat er in het ontwerp en aanleg gekeken wordt naar gezondheid en het zijn van een aanvulling op het centrum. Bijvoorbeeld door een deel zo in te richten dat de fysiotherapeuten ook buiten oefeningen kunnen doen.

Het programma van de opening ziet er als volgt uit:

15:00 Opening met wethouder Kees Diepeveen

15:30 Rondleiding door de tuin

16:00 Plant- en kruidenworkshops (voor jong en oud)

Er is een kampvuur om je aan te warmen en marshmallows op te roosteren, warme chocolademelk, gezellige muziek en je kunt al je vragen stellen over (en je aanmelden om mee te doen in) de tuin! Heb je vragen, lijkt het je leuk om mee te helpen in de tuin of tijdens de opening? Graag! Aanmelden kan per mail: deamazonetuin@gmail.com


De Amazonetuin, naast gezondheidscentrum De Amazonedreef te OvervechtDelen: