17 october 2019
Geplaatst door christianne

We gaan als een speer met de bouw van DeBuurt. De zogenaamde “ruwbouw” is dan ook in volle gang. We bouwen op dit moment gelijktijdig aan alle drie de woonblokken, wel bevinden ze zich alle drie in een andere fase van het bouwproces!

In het middelste blok (B) zijn medio oktober de eerste grote stalen balken, van wel 24 meter lang die straks het dak dragen van de Superplint, aangebracht. Bij de toekomstige ingang van de Superplint staat nu nog een grote ondersteuningsconstructie. Hierop wordt straks de tweede verdiepingsvloer van de woningen aangebracht. Ook is er een start gemaakt met de ruwbouw van de woningen op de tweede verdieping. Hier worden ook al gevelvullende elementen aangebracht, inclusief de aluminium kozijnen en afwerking van de binnengevel. Het ziet ernaar uit dat blok B begin 2020 het hoogste punt bereikt.  

Bij blok C is het kelderdeel van de garage gereed. We zijn gestart met de woningen op de begane grond en met een splitlevel garage. Hier parkeren straks de bewoners. Deze week is de ondersteuningsconstructie en steiger voor de eerste verdieping opgestart en worden de eerste vloeren voor de eerste verdieping gestort. Op 17 oktober wordt een start gemaakt met de afwerking van de garage.  

De kelder en begane grondvloer van blok A zit in afrondende fase. De hoge wanden op begane grond van ruim 5 meter worden vanaf november opgestart.

Mocht je de bouw van dichtbij willen bekijken? Dat kan, aan de kant van de parkeerplaats bij het Shoppingcenter Overvecht. En houd onze website en social mediakanalen in de gaten. Juist doordat de bouw vordert, krijgt DeBuurt een gezicht en kunnen we steeds meer laten zien!  Delen: