17 october 2019
Geplaatst door christianne

Afgelopen dinsdag 15 oktober was een belangrijke dag voor DeBuurt. Professionele zorgpartners Malika Ennahachi en Salima Bouziki van Uw Thuis tekenden, in het bijzijn van projectontwikkelaar AM, Gemeente Utrecht en Samen voor Overvecht, het huurcontract met investeringsmaatschappij Syntrus Achmea voor zorgwoningen in DeBuurt. Uw Thuis zal 24 toekomstige bewoners met een zorgbehoefte een nieuw thuis bieden in DeBuurt. In een huiselijke setting worden zij ondersteund en voorzien van passende zorg waar dat nodig is. Wij vonden dat we zo’n belangrijk mijlpaal best mochten vieren!

Rond de klok van 12 uur ontmoetten de genodigden elkaar in het Zimihc Theater in Overvecht. Projectontwikkelaar van AM, Tijmen Hamerslag, heette iedereen welkom en refereerde aan het moment waarop DeBuurt in contact kwam met Malika en Salima. Dit was tijdens een initiatievenbijeenkomst van de Gemeente Utrecht tijdens de tenderfase. De twee dames waren zo ambitieus en enthousiast dat ze een kans móesten krijgen in het plan. Director Woningen van Syntrus Achmea Real Estate & Finance, Annemarie Maarse, vertelde hoe de intensieve samenwerking zich gedurende de planvorming heeft ontwikkeld tot waar we nu staan. En hoe blij DeBuurt is met een partij als Uw Thuis. 

Malika en Salima zijn al lange tijd bezig met het opzetten van hun onderneming en kijken ernaar uit dat hun eerste vestiging wordt geopend. DeBuurt is dus voor hun een extra bijzondere plek. Ze volgen de bouw dan ook op de voet! En om de bouwplaats veilig te kunnen betreden overhandigde AM officiële “DeBuurt bouwhelmen”. 

Met deze overhandiging werd het tekenmoment afgesloten en werd er geproost op een glansrijke toekomst! Dat DeBuurt en Uw Thuis elkaar altijd mogen versterken en dat de doelen, waar we keihard aan werken, behaald mogen worden!

 Na het officiële gedeelte serveerde ‘De Kokjes’ een heerlijke lunch. Deze ondernemer werkt binnen zijn cateringbedrijf samen met verschillende chefs uit Overvecht en gebruikt groenten uit onder andere De Voedseltuin Overvecht. “De Kokjes” is daarmee een echte Overvechtse ondernemer. En toen kwam het dessert…..een waar kunstwerk! De Overvechtse ondernemer: MariaSweetCakery, heeft speciaal voor dit bijzondere moment een DeBuurt-taart gebakken. En uiteraard, zo hoor het bij eregasten, werd deze aangesneden door Malika en Salima.

“Trots”, dat typeert deze dag toch wel. Wat kent Overvecht toch veel initiatieven, creativiteit, ondernemerschap, maar vooral mooie mensen!

www.dekokjes.nl

www.mariasweetcakery.nl

 Delen: