10 october 2019
Geplaatst door christianne

DeBuurt wil een plek zijn waar je jezelf kunt laten zien, waar je een podium vindt voor je talent. Bewoners van DeBuurt, Overvecht en Utrecht kunnen hier hun kunsten laten zien. Of dat nou is om anderen te inspireren óf omdat het fijn is om applaus te krijgen… Alles kan. In DeBuurt is die vrijheid en ruimte er in de centrale hal en in de werkplaats. Voor gevestigde creatievelingen en ondernemers, maar ook als je een startend, ‘kersvers’ talent bent.

Elk jaar in oktober vindt in Eindhoven de negendaagse Dutch Design Week plaats. Verspreid over zo’n honderd locaties door de hele stad worden onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten gehouden. Enkele jaarlijks terugkerende onderdelen zijn de 'Graduation Show' met afstudeerwerk van de Design Academy Eindhoven en de expositie van de Dutch Design Awards. (Bron: Wikipedia)

Dutch Design Week onderscheidt zich van andere designevenementen door zich te concentreren op ontwerpen voor de toekomst. Hoewel tijdens het evenement alle denkbare disciplines en aspecten van design aan bod komen, ligt de nadruk op experiment, vernieuwing en cross-overs. Bijzondere aandacht gaat jaarlijks uit naar werk en ontwikkeling van jong latent. 

Precies die jonge talenten bieden wij in DeBuurt ruimte om zich te ontwikkelen. Dus wil jij inspiratie opdoen en groeien in jouw kunstkwaliteiten? Pak de trein vanaf Utrecht Centraal naar Eindhoven en beleef een inpsirerende dag!

Meer weten? Klik hier.

 


Delen: