1 october 2019
Geplaatst door christianne

Met passie over je werk praten, dat is precies wat Evan Erkelens doet. Hij is locatiemanager en online marketeer voor De Stadstuin. Dat is een organisatie met prachtige gebouwen in eigen beheer met als doelgroep (startende) ondernemingen van allerlei verschillende disciplines en branches die elkaar dagelijks willen ontmoeten en inspireren. Wat resulteert in diverse werk-locaties met een uniek netwerk aan ondernemers, de community, waarbij steeds opnieuw gave samenwerkingen ontstaan.

Hierboven vind je opeenvolgend de foto's van Stadstuin Rotterdam (met aan binnen), Stadstuin Werkspoorfabriek (met aap buiten) en Stadstuin 2 (met in beeld 'barstadstuin'). 

In 2015 is De Stadstuin opgericht als antwoord op langdurige leegstand op de kantorenmarkt met als doel om jonge, creatieve en inspirerende ondernemers een unieke werkomgeving te bieden waar ze hun onderneming kunnen starten, ontwikkelen en laten groeien. De 7 gebouwen van De Stadstuin in Utrecht, Rotterdam en Eindhoven zijn verre van saai. 

Het team van De Stadstuin renoveert een leegstaand kantoorpand zelf of in samenwerking met aannemers en steeds weer leggen zij de lat hoog. Evan vertelt: "iedere locatie is uniek, de gemene deler is dat ze allemaal dezelfde sfeer ademen die ervoor zorgt dat onze huurders zich thuis voelen. Wat die sfeer is? Die is onbeschrijflijk, die moet je komen voelen!"

Evan gaat verder: "we hebben, verdeeld over onze locatie, diverse huurders. Zo hebben wij mensen die alleen een werkplek huren, maar ook mensen die een complete kantoorruimte huren. Je kunt bij ons ook terecht in de ‘Vergadertuin’ geschikt voor maximaal 65 personen, we hebben zelfs ruimtes geschikt voor maximaal 200 personen; de ‘Concepttuin’. Iedereen is welkom bij ons. En het gave is dat we in januari (officieel) een locatie openen in Overvecht, vlakbij DeBuurt aan de Kaap Hoorndreef. Ook deze locatie biedt praktisch gezien dezelfde mogelijkheden als alle andere stadstuinen in Nederland."

"De locatie aan de Kaap Hoorndreef is een gebouw wat we weer helemaal moeten opbouwen en daar willen we ook zoveel mogelijk met ons eigen team doen. Ons streven is om in November klaar te zijn, zodat we alvast open kunnen gaan voor de ondernemers. Alleen ons dakterras is dan nog niet af, in het voorjaar willen we dat allemaal voor elkaar hebben. En het gave is: hier komt ook weer een fietsenmaker, een goudsmit en er heeft zich al een kunstenaar aangemeld. Juist die creatieve beroepen willen we hier in Overvecht een plek geven. En dat kan hier, want Overvecht stikt van de creativiteit! Wij hopen dan ook dat De Stadstuin, samen met DeBuurt, straks een gave hotspot wordt van Overvecht waar iedereen die daar behoefte aan heeft zich kan laten inspireren."

De Stadstuin Kaap Hoorndreef is nog niet up and running, wil je meer weten over deze gave, nieuwe plek voor ondernemers? Neem dan contact op met Evan Erkelens via evan@destadstuin.nlDelen: