7 october 2019
Geplaatst door christianne

Overvecht kent veel enthousiaste, betrokken inwoners. Olivier Beens is er één van. Een aantal jaren al zet hij zich actief in voor Stichting Echt Overvecht. De stichting geeft het wijkblad Dreefnieuws uit en heeft als doel om positieve verhalen uit de wijk Overvecht te vertellen, verhalen die mensen verbinden en Overvecht in het zonnetje zetten. Olivier richt zich binnen de stichting op alle externe communicatie door middel van de website en alle sociale media. Hij bijt zich vast in het reilen en zeilen binnen de wijk en kent daarom veel wijkbewoners.

Olivier vertelt: “Samen met mijn collega’s van Stichting ‘Echt Overvecht’ en vele partners en organisaties proberen wij het imago van de wijk Overvecht positief te beïnvloeden. Dit doen we door positief te berichten over mensen die wonen en werken in Overvecht, dat verdient de wijk! Het wijkblad ‘Dreefnieuws’ wordt vier keer per jaar huis aan huis verspreid. Hier staan inspirerende artikelen in over de wijk met uiteenlopende onderwerpen. De website en sociale media kanalen gebruiken we om het ‘snelle nieuws’ te verspreiden.” 

Olivier gaat verder: “In het verlengde van de doelstelling van de stichting denk ik dat er behoefte is aan een verbreding van het beeld van Overvecht. Het is een wijk waar veel kwetsbare mensen terecht komen, dat willen we niet per sé maar dat gebeurt gewoon. Wij hebben immers meer sociale huurwoningen dan andere delen van Utrecht. Maar dat wil niet zeggen dat de hele wijk daardoor bepaald wordt. Ik woon zelf in de Klopvaartbuurt, een buurt met weinig hoogbouw en zowel koop- als huurwoningen. Het is een rustige buurt, ontzettend groen en dat zijn dingen die je elders in Utrecht vaak helemaal niet hebt! Ik hoorde laatst van een vriendin die in de experimentele flats in Overvecht woont dat haar oud-flatgenoten zijn verhuisd naar Kanaleneiland en de ruime groene opzet van Overvecht missen! Veel mensen verbazen zich over de voordelen van Overvecht als ze de wijk leren kennen!”

“Ik zeg altijd: “het feit dat wij in Overvecht veel mensen met een laag inkomen hebben, dat biedt ook kansen”. Nergens in Utrecht zijn er zoveel sociale voorzieningen en initiatieven als in Overvecht. Maar Overvecht bestaat natuurlijk niet alleen maar uit mensen met een laag inkomen, we hebben 34.000 inwoners. En DeBuurt gaat straks ook weer nieuwe mensen uit de stad Utrecht en daarbuiten met een hoger inkomen naar Overvecht brengen. Ik hoop met een behoefte aan nieuwe en onze bestaande kunst- en cultuurvoorzieningen. We krijgen zo meer draagvlak voor allerlei voorzieningen die we nu minder hebben en meer jonge mensen die best wel wat willen doen in een cultureel centrum. En de horeca niet te vergeten, ook dat brengt nieuwe mensen en ambities onze wijk in. Dat biertje zullen we straks samen in DeBuurt drinken, daarvan ben ik overtuigd!”

Demografisch gaat de wijk er ook op vooruit, DeBuurt moet levensloopbestendig worden. Je ziet nu dat veel mensen hun wooncarrière in Overvecht beginnen, maar in de afgelopen 20 jaar zijn er genoeg mensen naar Leidsche Rijn vertrokken. Als je in aanmerking komt voor een koopwoning, dan gaan veel mensen toch de wijk uit. Als jonge mensen lang kunnen blijven wonen in DeBuurt en hetzelfde geldt voor ouderen, zelfs met een beperking, dan vind ik dat een heel goede zaak!”

Ons werk bij de stichting Echt Overvecht wordt door plekken als DeBuurt alleen maar leuker. En voor mij persoonlijk? Ik schrijf graag over alle positieve ontwikkelingen in Overvecht om zo het imago te verbeteren. Ik weet zeker dat de komst van DeBuurt daarbij gaat helpen”!Delen: