5 september 2019
Geplaatst door christianne

Aan de rand van Overvecht, vlakbij DeBuurt, ligt 'Stadstuin Klopvaart'. Heb je zelf geen tuin of heb je gewoon groene vingers en houd je van het buitenleven? Dan is dit een hele fijne plek om te zijn!

Net als bij DeBuurt is Stadstuin Klopvaart een plek om elkaar te ontmoeten. Als de hekken open staan, is iedereen meer dan welkom om zichzelf er onder te dompelen in de rust, het groen en de weelderige tuin. Er worden tuinierlessen aan Utrechters, kinderen en leerlingen van diverse basisscholen uit Overvecht gegeven. Er is voor elk wat wils. En ben je tussen de 8 en 12 jaar oud? Dan kun je 'Tuinbikkel' worden na schooltijd en helpen zaaien, planten, oogsten én proeven!

In de Stadstuin Klopvaart zijn diverse verenigingen actief. Zo houden de imkers van de bijenhoudersvereniging bijen op het terrein. Verzorgt de Permacultuur School Nederland hier de jaartraining en onderhouden de cliënten van Zorgcentrum Rosendael, Stichting begeleid wonen Utrecht en Stichting de Tussenvoorziening, onder begeleiding, een stuk tuin. 

Wil je vrijwilliger worden in Stadstuin Klopvaart? Neem dan contact met ze op!

Stadstuin Klopvaart: Vancouverdreef 70 te UtrechtDelen: