5 september 2019
Geplaatst door christianne

De Voedseltuin Overvecht werkt samen met buurtbewoners, ondernemers, vrijwilligers en maatschappelijke organisaties. Met een heldere missie: het ontwikkelen van een lokale, duurzame voedselketen in de wijk. Waarbij elkaar ontmoeten, samenwerken en het delen van de natuur centraal staat. Zodat lokaal verbouwd en (he)eerlijk voedsel uit de eigen wijk betaalbaar en bereikbaar wordt voor iedereen.

De Voedseltuin Overvecht is dé plek voor wijkbewoners van Overvecht die met anderen willen tuinieren. Het is een fijne plek om samen te zijn, of je nu actief bent of graag op een bankje geniet van de rust. Koop je graag (h)eerlijk, gezond, biologisch, betaalbaar voedsel uit de eigen wijk dan kan dat bij de tuin of bij de stadsboerderij Gagelsteede. Wist je dat er ook restaurants en kookgroepen uit Overvecht producten inkopen bij De Voedseltuin? 

Veel hotspots van DeBuurt serveren gerechten met ingrediënten van de Voedseltuin. Onze ambitie is dat wij straks in de horeca van de Superplint ook gerechten serveren met deze biologische producten. Want zeg nou zelf: biologische producten passen toch precies bij waar DeBuurt voor staat? Delen: