10 juli 2019
Geplaatst door christianne

Leer alles over de bij tijdens de Landelijke Open Imkerdagen. Super leuk, dan kun jij straks alles vertellen over de bijen die in de zomer van 2021 hun werk doen in de tuin van DeBuurt! Wist je dat Utrecht een Bijenhoudersvereniging kent? Zij laten, in Overvecht, hun werk zien tijdens de Landelijke Open Imkerdagen.

Bijenhoudersvereniging Utrecht toont hun demonstratiekast bij de Stadsboerderij De Gagelstede. Dit is eigenlijk een bijenkastje in het klein, met glasplaten ervoor. Jij kunt de bijen heel goed aan het werk zien, maar ze kunnen je niet steken.

Bijen zijn super interessant! Want er zijn al 100 miljoen jaren bijen op aarde. Dat is een stuk langer dan er mensen zijn en zelfs langer dan sommige dinosaurussen! Bijen zijn insecten die belangrijk zijn voor onze planeet. Dat komt door de bijzondere relatie tussen bijen en planten. Zonder bijen lopen we het risico dat sommige soorten groente en fruit verdwijnen, met alle gevolgen van dien!

Dus: leer alles over de bij en kom op 13 en 14 juli tussen 11.00 uur en 15.00 uur naar de Stadsboerderij de Gagelsteede. De entree is geheel gratis!

Stadsboerderij Gagelsteede: Gangesdreef 7A te Utrecht



Delen: