1 juli 2019
Geplaatst door christianne

Wist je dat er in Overvecht heel veel muzikale kinderen wonen? Tijdens de lessen van de MuziekRoute leren de kinderen van de basisscholen in Overvecht onder schooltijd hoe je samen muziek kunt maken. De kinderen zingen en spelen, componeren en ontdekken verschillende muziekinstrumenten. MuziekRoute is dan geen officiƫle hotspot van DeBuurt, maar vult wel mooie plekken in Overvecht met muziek!

Creatief leren staat bij de MuziekRoute centraal. Het is een vorm van muziekonderwijs die door de leerling gestuurd wordt en waarbij leerlingen spelenderwijs en in groepsverband een muziekinstrument ontdekken en liedjes maken en zingen. Het losse en speelse karakter van de lessen stimuleert de verbeeldingskracht, het stimuleert de kinderen om naar elkaar te luisteren en met elkaar samen te werken. 

Gemotiveerde leerlingen kunnen na schooltijd ook nog eens muziekles volgen om hun kwaliteiten verder te ontwikkelen en ze kunnen zelfs tijdens de schoolvakanties samenspelen in het ‘MuziekRoute Ensemble’ onder leiding van professionele musici. Twee keer per jaar laten de kinderen hun talenten zien tijdens een concert op een mooie locatie in Utrecht. DeBuurt is zo’n mooie locatie. Na de oplevering eind 2020 zullen de kinderen in 'De Superplint' van DeBuurt vast en zeker een concert geven. Houd hiervoor de websites en sociale mediakanalen van DeBuurt en de MuziekRoute in de gaten!

Wil je meer weten? Kijk op www.muziekroute.nl voor meer informatie over dit Overvechtse initiatief!Delen: