21 juni 2019
Geplaatst door christianne

“Overvecht telt vele flats, met achter elk raam en elke deur een eigen verhaal. Wat zijn die verhalen?” Deze gedeelde nieuwsgierigheid van de Utrechtse journalist Sterre ten Houte de Lange en fotograaf Carilijne Pieters resulteerde in de multimediale tentoonstelling Overvecht op de Hoogte. “We hopen dat we met deze gestapelde verhalen een menselijker beeld van Overvecht laten zien en dat er meer verbinding tussen de bewoners ontstaat doordat ze elkaar beter leren kennen.”

De expositie Overvecht op de Hoogte toont fotoportretten, verhalen en een link naar de podcast waarin acht buren van Pieters vertellen hoe het is om in Overvecht te wonen, hun toekomstdromen, oud verdriet en hun momenten van vreugde.

De tentoonstelling Overvecht op de Hoogte is gratis toegankelijk. De expositie staat van 12 juni tot 8 juli in het Utrechts Archief (Hamburgerstraat 28). Van maandag 28 juni tot en met dinsdag 27 augustus 2019 is de tentoonstelling gedurende de openingstijden van het Stadskantoor (Stadsplateau 1) op de eerste etage te zien. 

Wil je deze prachtige tentoonstelling bezoeken? Kijk op www.overvechtopdehoogte.nl voor meer informatie en een greep uit de verhalen van verschillende Overvechters. 

Fotogaaf: Carilijne Pieters


Delen: