14 mei 2019
Geplaatst door christianne

Cor Mulder is een echte ‘Overvechter’. Al 52 jaar woont hij met plezier in de Utrechtse wijk. Hij vindt het jammer dat de wijk vaak negatief in het nieuws is, Overvecht kent zoveel mooie plekken en fijne mensen. DeBuurt zal hier straks verbetering in brengen, het zal een boost geven aan deze nu al levendige wijk. Daarvan is hij overtuigd!

Cor vertelt: “ik ben uitgenodigd toen het plan van DeBuurt werd gepresenteerd aan de wijkraad. In de presentatie werd verteld dat de oude loodsen gesloopt zouden worden. Voor de kunstenaars die zich er gevestigd hadden vond ik het jammer, maar voor mij was het een opluchting. Het is een prachtige locatie en een dergelijke ontwikkeling als DeBuurt kunnen wij goed gebruiken in onze wijk.” 

Cor gaat verder: “wij voelen ons in Overvecht best weleens achtergesteld. We hebben vaak gedoe in de wijk. Ik denk dat vooral de verandering van de verhouding sociale huurwoningen (nu 72%) ten opzichte van de vrije sector huurwoningen de balans tussen de diverse bewoners zal verbeteren. Daarnaast zullen de vele mogelijkheden en specifieke functies van DeBuurt het sociale karakter positief beïnvloeden. En de werkgelegenheid voor met name kunstenaars wordt vergroot, dat gun ik deze creatieve mensen!"

"Ik ben jaren lid en voorzitter van de cliëntenraad geweest van twee grote zorgcentra in Overvecht, uit ervaring weet ik dus dat er nieuwe zorg-mogelijkheden moeten komen. Het kan niet op met DeBuurt, wat is het leuk dat al deze goede initiatieven nu juist hier in Overvecht komen!"

"De bouw van DeBuurt zal vast en zeker wat overlast veroorzaken. De bereikbaarheid van de wijk en winkelcentrum Overvecht zal de komende tijd weleens wat minder zijn. Laten wij wat geduld hebben, tot het project gereed is. Want straks kunnen wij trots zijn op deze aanwinst. Ik hoorde bijvoorbeeld het heien best goed, dat ging de hele wijk wel door. Om mij niet al te veel aan het lawaai te ergereren, ervaarde ik het heien als een nieuwe hartslag: dé hartslag van Overvecht!"Delen: