13 mei 2019
Geplaatst door christianne

Utrecht is een stad waar mensen graag wonen. Jan Jansen, oud-medewerker van de gemeente Utrecht kan dat alleen maar beamen! Al 31 jaar woont hij aan de Oude Gracht, middenin het eeuwen oude centrum van Utrecht. Met veel plezier heeft Jan tijdens zijn carrière gewerkt voor de gemeente, óók voor DeBuurt. De plek die juist voor ouderen zoveel gaat betekenen!

“Van 1989 tot en met 2004 was ik Architect en Hoofd Volkshuisvesting, Monumentenzorg en Archeologie en nauw betrokken bij de stad Utrecht. Ook na mijn pensionering bouw ik nog mee aan de stad, nu als adviseur en vertegenwoordiger van het woonbeleid voor ouderen in Utrecht. Deze groep heeft behoefte aan betaalbare woningen waar hun zorgvraag beantwoord kan worden.” 

Jan gaat verder: “Utrecht is populair om te wonen, maar er is op dit moment een tekort aan woningen. Dat geldt ook voor de wijk Overvecht, met name voor ouderen met een zorgbehoefte en die graag onder de mensen zijn. Daarom zijn we ook zo blij met het nieuwbouwproject DeBuurt! We creëren hier woningen voor ouderen van middeldure huur, op een voor hen perfecte locatie: vlakblij voorzieningen zoals bijvoorbeeld het winkelcentrum Overvecht. Daarnaast is Overvecht een hele groene, ruim opgezette wijk met een goede infrastructuur. Bovenal voldoen de woningen in DeBuurt aan de zorgbehoefte en het sociale karakter wat zo goed is voor de ouderen.”

“Wat het project voor mij zo uniek maakt is de fantastische architectuur en dat het duurzame karakter van het project tot in de puntjes uitgewerkt is. Alle ruimtes zijn levensloop bestendig, met kleine aanpassingen kunnen de ruimtes in de gebouwen zelfs van functie veranderen. Net waar de behoefte ligt de komende jaren. Daarnaast hebben alle woningen een buitenruimte wat nauwelijks nog voorkomt. De gedachte achter de Superplint vind ik ook zo mooi!! Deze zorgt straks voor verbinding tussen de ouderen. Maar ook tussen de ouderen en de andere generaties. DeBuurt gaat leven!!”

Op 8 juli jl. is Jan Jansen overleden. Zijn jarenlange inzet is eeuwig zichtbaar en voelbaar in de stad en daar is Utrecht trots op. Wil je meer lezen over het werk van Jan; in ‘Utrecht in 100 interviews’ is zijn nalatenschap veiliggesteld. Delen: