5 april 2019
Geplaatst door Admin

DePlaatsmaker maakt letterlijk plaats in Utrecht voor kunstenaars, creatieve ondernemers en culturele instellingen. Arna Notten is directeur van DePlaatsmaker en zet zich samen met haar team dagelijks in als spin in het web tussen de stad en de cultuursector in Utrecht. En niet onverdienstelijk!

Arna vertelt: “Door panden te verhuren, door het transformeren van bestaande panden en door deel te nemen aan nieuwe gebiedsontwikkelingen zorgen wij er samen met vastgoedpartijen en beleidsmakers voor dat kunstenaars en creatieven passende en betaalbare werkruimtes hebben in de stad. Wij maken zelf geen kunst- en cultuurprogramma, wij zijn echte matchmakers!"

“Op diverse plekken in Utrecht verhuren wij panden aan creatieve en culturele instellingen. Ons paradepaardje is het monumentale Fort Blauwkapel waarin een coöperatie van 5 theaterinstellingen is geland die zorgt dat jong talent wordt begeleid en kan doorgroeien. Maar we bouwen ook mee aan nieuwe locaties, zoals op het gebied de Vrijhaven in het Werkspoorkwartier."

“En zo hebben wij ook volop ambities voor ‘De Superplint’ van DeBuurt. Onze droom is dat het culturele veld in Overvecht een prachtige plek krijgt, zodat het brede publiek ook daar cultuur kan beleven”, aldus Arna.

Arna gaat verder: “vooral vanuit de behoefte aan diversiteit in de wijk vinden wij een mix van partijen erg belangrijk in DeBuurt; dat is ook één van onze meerwaardes. We hebben een grote diversiteit aan partijen in onze portefeuille, van dans, theater, film, tot beeldende kunst, zowel instellingen als de maker die daar kunnen landen. En we onderhouden een groot netwerk in de stad van diverse partijen die allemaal aansluiting kunnen vinden bij een eigen publiek en doelgroep in Overvecht. Maar zeker ook in staat zijn om een nieuwe doelgroep aan te boren. De kans in dit project is dus om de juiste partij te vinden die met een boeiend programma verbinding kan leggen met Overvecht!"

Wil je kunst en cultuur een plek geven in De Superplint? Of wil je hier een (horeca)onderneming starten? Neem dan contact op met DePlaatsmaker via info@deplaatsmaker.nl. Maar heb je vragen over de appartementen, gezamenlijke ruimtes van DeBuurt-bewoners of het wonen in DeBuurt op zich? Neem dan contact op met de projectontwikkelaar via info@debuurtutrecht.nl.  Delen: