5 april 2019
Geplaatst door admin

Marco van den Berg is ervan overtuigd dat de herontwikkelde, oude NPD-locatie straks een fantastische boost geeft aan de wijk Overvecht. Marco is programmanager van ‘Samen voor Overvecht’ voor de gemeente Utrecht en zet zich sinds oktober vorig jaar in voor alle bewoners en ondernemers uit de wijk.

Marco vertelt: “met ‘Samen voor Overvecht’, voorheen ‘De Versnelling’, werken we aan een wijk waar bewoners prettig samenleven en die aantrekkelijk is voor nieuwe bewoners, bezoekers, investeerders en ondernemers. We hebben afgelopen maanden met bewoners, professionals en vrijwilligers uit de wijk, scholen, AM en Van Wijnen vijf ambities voor de komende jaren bepaald waarmee we in de wijk Overvecht aan de slag gaan. Dat zijn de ambities: plezierig wonen in een meer gemengde wijk, perspectief voor de jeugd versterken, veilige buurten, zorg en ondersteuning dichtbij en op maat en meedoen & ondernemerschap. We hopen dat we door te focussen op deze vijf ambities en uitbreiden van het nieuwbouwprogramma de wijk structureel naar een hoger niveau te tillen.”

“De vijf ambities komen prachtig samen in DeBuurt. Overvecht is groen, ruim opgezet, met goede voorzieningen en actieve bewoners en de meeste mensen wonen er met plezier. Maar tegelijkertijd is er een vrij eenzijdige woningvoorraad waardoor er een concentratie van kwetsbare bewoners bestaat. Door de woningen van middelhoge huur binnen de enorme nieuwbouwlocatie komen er nieuwe, draagkrachtige mensen naar de wijk die we op maatschappelijk vlak uitdagen om hun steentje bij te dragen in Overvecht. Door de Superplint in DeBuurt komen er ambitieuze ondernemers en culturele voorzieningen voor iedereen uit de wijk en daarbuiten. Daarnaast bieden we samen met AM Wonen leerwerkplekken voor jongeren en werkzoekenden uit Overvecht in de bouw en onderzoeken we of startende ondernemers uit Overvecht een plek kunnen krijgen in de Superplint”, aldus Marco.

“Uiteindelijk moet Overvecht in alle opzichten een mooiere wijk worden. Er zit kwetsbaarheid in de wijk, maar ook heel veel kracht. En daar gaan we mee aan de slag!"Delen: